Kapua 2016 - Osa 9: Lobucheen

Kapua 2016 - Osa 9: Lobucheen

Taas mennään!

350 metriä nousua edessä ja aina sitä odottaa jännityksellä miten menee. Korkeus ja kävely lyö jokaiselle omanlaisensa haasteen jossain kohtaa. Jotkut taas odottaa yötä pelolla, kun tietää ettei välttämättä saa taaskaan nukuttua. Itse pelkään että itse trekki käy jossain vaiheessa liian epämukavaksi tavalla tai toisella ja reissun loppuun mennessä sitä on ihan loppuunkulahtanut.

Lobuchen nousun jälkeen noustiin pienelle Everest Memorialille jossa kivikasat muistuttivat mm. 1996 everest turmasta Rob Hallin ja Scott Fisherin muistokivillä. Mukana oli myös lukuisia sherpoja sekä pari vuotta sitten tapahtuneen maanjäristyksen uhreja. Muistokivet oli hienolla paikalla, avoin tasainen aukeama heti nousun jälkeen ja se on hyvä paikka myös levähtää ja kulkea kivien välissä.

Tästä jatkettiin matkaa eteenpäin ja meno oli helppoa - ohitettiin Lobuche vierestä ja nähtiin itäisen puolen reitillä noin tusinan verran trekkaajia matkalla huipulle. Ihmiset oli pikkuruisia pisteitä jättimäisellä vuorella.

Nousu Dhuglasta kohti Lobuchea - Takana Dhugla ja sen takana kaukana Periche.

Nousu Dhuglasta kohti Lobuchea - Takana Dhugla ja sen takana kaukana Periche.

Vuorikiipeilijöiden hautuumaa Dhuglan nousun jälkeen oli pysäyttävä, mutta myös vaikuttava.

Vuorikiipeilijöiden hautuumaa Dhuglan nousun jälkeen oli pysäyttävä, mutta myös vaikuttava.

Spottaatko noin 12 kiipeilijää Lobuche Eastillä?

Spottaatko noin 12 kiipeilijää Lobuche Eastillä?

Kapuilu Lobucheen sujui lopulta hyvin ja oli mukavaa nähdä, että Lobuche oli pykälän isompi "kylä" kuin parin rakennuksen Dhugla. Safkaksi spaghettia, tomaattia, juustoa ja tonnikalaa + paikallista chilikastiketta ja täytyi sanoa, että ainakin tällä kertaa safka meni ihan hyvin alas. Makuaisti on sen verran kateissa, että kaikki ruoka maistuu enemmän tai vähemmän samanlaiselta, mikä on outoa koska listoilta löytyy kuitenkin joku 30 eri vaihtoehtoa per lodge.

Safkan jälkeen lähdettiin käymään Khumbun jäätikön reunalla ja noustiin tiukahko mäki 5020 metriin - Jee! Tonnit paukkuu!

Khumbun jäämassa oli todella vaikuttava - itse jää nähtiin muutaman kilsan päässä kunnolla, mutta lähempänäkin se paistoi läpi sieltä täältä eroosiohiekan välistä. Edessä aukesi kuumainen laakso, jossa jää virtasi eteenpäin noin metrin päivässä. Tuo jää murensi massallaan ympäröiviä vuoria ja rinteitä, kasaten päälleen kivirouhetta ja hiekkaa. Meni heti käsittää se skaala mikä edessä aukesi - kiven ja hiekan alla oleva jäämassa on valtava!

Khumbun jääputous vasemmalla Gorak Shepin suunnalta Pericheen katsottuna.

Khumbun jääputous vasemmalla Gorak Shepin suunnalta Pericheen katsottuna.

Nuptse kääriytyy Lobuche-vuoren varjoon.

Nuptse kääriytyy Lobuche-vuoren varjoon.

Huomenna lähdetään Gorak Shepiin ja huiputetaan Kala Patthar tai vaihtoehtoisesti pidetään lepopäivä ja käväistään base campissa, riippuu vähän jengin kunnosta. Musta tuntuu, että vaihde on kunnolla silmässä ja kaikki sujuu tosi hyvin.