RetkeilyReko Ukko

Fastholma, Herttoniemi

RetkeilyReko Ukko
Fastholma, Herttoniemi

Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella on kevät täydessä tohinassa, tosin lämpötilat on sen mukaiset, että voinee puhua kesästä.

Lämpömittari tikitteli siellä +20:n paremmalla puolella, joten nappasin makron mukaan ja lähdin tiirustelemaan josko Fastholmasta löytyisi jotain kuvattavaa.

Fastholma on hauska mesta - sieltä löytyy pieni lintujen paratiisi syöttöalueineen, mikä tarjoaa lintuvalokuvaajille hyviä spotteja ja tietty täyttää tuon metsäkaistaleen aikamoisella sinfonialla.

Luoteiskärjessä on edesmennyt huvila ja sieltä raahattu romu vielä polkujen varsilla, mikä toivottavasti katoaa enemmin tai myöhemmin. Täältä tuli bongattua yksi lintutorni lisää - niitä tuntuu olevan vähän joka paikassa pitkin lahtea. Jokaisesta on tosi näppärät näkymät.

Skidinä tuntui aina siltä, että lehtien puhkeaminen puihin kesti aina pari viikkoa, mutta kyllähän se näköjään tapahtuu ihan parissa päivässä kun lämmöt sattuu näin kohdalleen. Vaikea uskoa, että on vasta toukokuun alku, tosin eiköhän tästä vähän viileämpiin keleihin vielä mennä.

Ohessa kuitenkin muutama otos 100mm makrolinssin läpi, en ole mikään kova ekspertti sen suhteen, mutta kyllähän tuo makrolla kuvailu ajatuksia herätti ja hyvän makrokuvan ottamiseen menee kyllä aikaa.