Iso-Holma, Nuuksio

Iso-Holma, Nuuksio
Holma-saarijärvi

Holma-saarijärvi

Yksi lempipaikoistani pääkaupunkiseudulla on, suosiosta huolimatta, Nuuksio. Tietty polut siellä on tampattu jo tuhannen päreiksi, mutta aina välillä joku valon ja varjon leikki saa luotua uusia yksityiskohtia vanhaan paikkaan.

Tutussa paikassa löytyy silti se yksi juttu, mikä joka kerta tuntuu rauhoittavalta ja maagiselta. Se, kun voi rauhoittua leiritulen äärellä. Kamat on kuosissa, teltta paikallaan ja voi alkaa ihmettelemään, että ketäs nämä muut kaverit täällä leirissä ovatkaan.

Tämäkään ilta ei tuottanut pettymystä, oli brittiä ja ranskalaista, ja englanninkielinen sorina täytti Iso-holman nuotiopaikan keskiyöhön asti. Naurun räkätys oli kova kun ihmiset kävivät läpi omia seikkailuitaan ja se perinteinen tavaravertailu sai hyviä käänteitä kun miltei jokaisella oli kaivaa esiin jotain, mikä sai muilla aikaan "oooh, onpa se pieni ja kevyt!" tai vastaavan reaktion.

Vaahtokarkkien paistaminen onnistui aina välillä - joskus katse tosin herpaantui ja edessä odotti tulipallo

Vaahtokarkkien paistaminen onnistui aina välillä - joskus katse tosin herpaantui ja edessä odotti tulipallo

Nuuksio on hyvä paikka myös käydä tsekkaamassa miten tavarat toimii - alueena se ei ole iso, joten sinne voi aika helposti mennä oli kesä tai talvi. Se on myös aika tuttu paikka, joten suunnitelma on pitkälti selvä jo ennen kuin bussista hyppää pihalle.

Tällä kertaa tuli varmuutta haettua MSR Guardianin vedenpuhdistajan kanssa - päätin etten marraskuun Nepalin reissulle ala enää tabletteja kantelemaan vaan otan vedestä kaiken irti mitä saan ja mieluusti ilman lisämakuja. Guardianin kanssa pitää vähän sisäistää se varsinainen prosessi millä pidetään puhtaat ja likaiset alueet erillään, mutta jokusen kokeilun jälkeen homma tuntuu aika selvältä. Käsidesi tulee tietty mukaan sitten ajallaan.

Tämä toukokuun alku oli aika hieno aloitus Nuuksiolle - päivälämpötilat tuntui tutun kesäiseltä, mutta yöllä oli vielä leppoisan viileä, muttei kuitenkaan kylmä. Naapurileirissä vähän disko raikasi hetken aikaa keskellä yötä, mutta eipä tuo mitään - Nuuksiossa on aina pyörinyt vähän kaikenlaista sakkia ja mielestäni ihan hyvä vaan, että jengi liikkuu luonnossa. Pääasia ettei sotke ja riko paikkoja.

IMG_1032.jpg