Kapua 2016 - Osa 8: Dhuglaan

Kapua 2016 - Osa 8: Dhuglaan

Diamoxia naamaan

Edellisenä iltana oli edelleen pykälän turvonnut olo ja Tommin kanssa todettiin, että pistetään vuorilääkitys päälle. 1/4 Diamox pataan illalla, 4-5 vessareissua yön aikana ja nukuin kuin pieni, tajuton vauva. Olo siis mitä mainioin.

Korkeus vaikuttaa jokaiseen vähän eri tavalla; hillitöntä flunssaa, kuumeilua, päänsärkyä, unettomuutta, yskää, vatsatautia - meidän porukalta löytyy kaikkea näistä.

Lepopäivä Dingbochessa tuli tarpeeseen ja nyt oli aika siirtyä kohti Dhuglaa. Aamulla oli tiedossa 200m nousua, noin 4620 metriin ja suurin osa noususta tulisikin tässä alkumetreillä. Askel eteni suht' normaalisti ja näkymät oli nätit. Ama Dablam jäi taakse ja näytti siltikin todella jylhältä - aivan uskomaton vuori.

Jos tässä trekissä yksi juttu nostaa aina päätään, on se skaala. Polut menee valtavia laaksoja pitkin, joiden maamerkkeinä vuoret toimivat. Älytöntä miettiä, että Ama Dablam näkyi jo Namchesta asti ja tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus.

Eräs taakse jäänyt kapuaja liittyi edellisenä päivänä takaisin seuraan ja oli paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin - opas Otto taas jäi potemaan kuumetta Dingbocheen ja seuraa joko huomenna perässä tai lähtee alas.

Dingbochesta Dhuglaan

Trekki Dhuglaan meni ihan ok - loppu oli vähän tuskaisaa kivikossa raivailua ja perillä olin taas kohtalaisen väsynyt. Olisin taas voinut nukahtaa siihen paikkaan. Reissun aikana särki pykälän päätä, mutta aspiriini jeesasi. Tommi totesi, että 1/4 Diamox nenään ja kandee alkaa vetämään niitä aamulla ja illalla - iltaa vasten vuoristotaudin oireet yleensä pahenee, joten Diamox on omiaan siihen.

Olo parani heti ja tässä pikkuhiljaa voi alkaa funtsimaan tulevaa huiputusta. Huomenna Lobuche, lauantaina Gorak Shep, josta suoraan Kala Pattharille ja samantien alas. Käytiin tekemässä myös pieni päiväretki Cholan järvelle, Taboche ja Cholatse vuorien juurelle. Järvi oli sinisen jään peitossa ja aurinko painui Cholatsen taakse, jättäen meidät varjoonsa. Huikea paikka tuokin.

Dhugla itsessään oli vähän masentava - sellainen pieni etäpesäke muutamine rakennuksineen, mutta enemmän kuin hyvä stoppi matkalla ylös.

Taboche ja Cholatse katseli seurueemme menoa

Taboche ja Cholatse katseli seurueemme menoa

Apinoimme edellä kulkevaa brittiryhmää ja otettiin kuva samassa kohtaa!

Apinoimme edellä kulkevaa brittiryhmää ja otettiin kuva samassa kohtaa!

Katse välillä Dingbochen suuntaan

Katse välillä Dingbochen suuntaan

Kantaja lepäilee Dhuglassa.

Kantaja lepäilee Dhuglassa.

Dhuglan lodgessa oli monella happi aika vähissä - meikällä löi otsa pöytään samantien kun istuin alas, Diamaxin jälkeen piristyin heti.

Dhuglan lodgessa oli monella happi aika vähissä - meikällä löi otsa pöytään samantien kun istuin alas, Diamaxin jälkeen piristyin heti.

Lodgen viereinen 'sun room' oli mukava paikka syödä, mutta väsymys painoi vielä itse kullakin.

Lodgen viereinen 'sun room' oli mukava paikka syödä, mutta väsymys painoi vielä itse kullakin.

Näkymä Dhuglan lodgesta kohti Ama Dablamia.

Näkymä Dhuglan lodgesta kohti Ama Dablamia.